Coffee Roaster
Hikayemiz
Cultivated and Roasted by Good People
People of Coffee, iyiliğe adanmış bir marka. Amacımız kahve sektörüne en çok emek veren, ama en az kazanan kahve çiftçilerinin hayat şartlarını iyileştirmek.
Biz birlikte hareket eden iyi insanların, dünyayı daha iyi, daha adil ve daha yaşanır bir yer haline getireceğine inanıyoruz.
“Dünyayı iyiler kurtaracak.” mottosu bizim için basit bir inanç değil,
bizim iş yapma şeklimiz. Bu nedenle adil ticaret şartlarında üretilmiş kahveleri tercih ediyoruz.
En İyi Lezzetin Peşinde…
Kahve, etik kurallar gözetilerek, özenle üretildiğinde gerçek lezzetini bulur. Bizi biz yapan, alın teri ve bin bir emekle kırmızı çekirdekleri toplayan ortaklarımız.
Biliyoruz ki; İyi kahve sadece zaman, emek ve adanmışlıkla yetiştirilebilir.
İşte biz de, o en kaliteli çekirdekleri kaynağından tedarik ediyoruz. Dünyanın dört bir yanından üreticilerle kurduğumuz dostluklarla, kocaman bir aile olmanın gururunu yaşıyoruz. Kahve hasadından tadıma, kavurmadan sunuma kadar ortaklarımızla birlikte her gün en iyi, değişmeyen tadı sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz.
İşin Sırrı Lezzette Sürdürülebilirlik…
Tüm amacımız, her fincanda aynı lezzeti yakalamak ve aynı lezzetin sürdürülebilirliğini sağlamak. Kahvenin lezzeti ne sadece mühendislikle, ne de sadece ustalıkla yakalanabilir. Bu nedenle, ustalık gerektiren kavurma reçetelerimizi Hot Air Roasting teknolojisiyle birleştiriyor, böylece her çekirdeğin eşsiz karakterinin ortaya çıkartıp parlatırken, her fincanda, yumuşak, dengeli, zengin bir lezzet elde ediyoruz.
Peki, Ya Kahvenin Sürdürülebilirliği?
Dünyadaki kahve çiftçilerinin büyük çoğunluğu için kahve yetiştirmek, geçinmek için yeterli bir iş değil.
Çiftçi başına düşen ekilebilir arazi miktarı o kadar küçüldü ki, 50 den fazla ülkede 20-25 milyon civarında üretici, var olma savaşı veriyor. Öte yandan yüzlerce küresel kahve tüccarı, roaster, sivili toplum örgütü, bireysel bağışçılar ve sürdürülebilirlik girişimlerinin her biri, bir diğerinin ne yaptığından bağımsız olarak kendi çabalarıyla sürdürülebilir kahve üretimi için kısa soluklu, benzer projeler yapmakta. Eğer mevcut düzen değişmez ve ortak bir girişim etrafında birleşmez ise, 2030 yılında küresel kahve üretimi, tüketimi karşılayamayacak. Tükettiğimiz her bir kahvenin adil ticaret şartları altında ve sürdürülebilir yöntemlerle yetiştirildiğinden emin olun.