Lezzet Farkımız
Hot Air Roasting Teknolojimizden
Bir Fincan Kahve İçin belgeselini çekerken, Brezilya ve Kolombiya’daki büyüklü küçüklü pek çok kavurmahaneyi gezme ve inceleme fırsatı bulduk. Endüstriyel üreticiler, rekabetçi fiyata satabilecekleri ortalama kalitede çekirdeklerden yaptıkları kahve harmanlarını, en son teknoloji ile kavurarak, özgün bir lezzette süreklilik sağlayabiliyorlardı. Yeni nesil kahveciler ise küçük hacimli, geleneksel kavurma makineleri ile nitelikli kahve kavuruyor, ancak teknolojileri nedeniyle aynı kahveyi iki kere ardı ardına kavurduklarında bile aynı sonucu elde edemiyor, lezzette süreklilik sağlayamıyorlardı.
İhtiyacımız olan, nitelikli kahve çekirdeklerini, artizan bir şekilde kavurabilecek, ve bunu her seferinde hatasız olarak tekrarlayabilecek bir teknolojiydi; HOT AIR ROASTING
Yanık, Acı Kahveye Hayır
Geleneksel kavurma makinelerinde, içinde kahve çekirdeklerini barındıran tambur alevle doğrudan temas halindedir. Kahve çekirdekleri alevin ısısıyla kızgınlaşan tambura temas ederek kavrulur. Bu yöntem kavrulma sırasında kahve çekirdeklerinin yüzeylerinin yanmasına yol açtığı için kahvenin tadında yanık ve acı bir tat oluşur.
HOT AIR ROASTING teknolojisinde, kahve çekirdekleri, sadece sıcak hava ile kavrulur, temas ettikleri yüzeyler doğrudan alevle ısınmadığı için kahve çekirdeklerinde yanma oluşmaz. Sıcak hava her bir kahve çekirdeğine eşit miktarda temas ettiği için geleneksel kavurma makinelerine göre homojen bir kavurma elde ederiz.

Her fincanda değişmeyen üstün lezzet.
Buhler RoastMaster, kahve çekirdeklerine temas eden sıcak havanın miktarını, ısısını ve tambur hızını çoklu adımlarla programlayarak yöresi, tipi ve işlem şekli ne olursa olsun, her bir kahve için özel hazırlanmış, en iyi kavurma reçetelerini hazırlayabilmemizi ve bu reçeteleri her zaman değişmeden aynı şekilde sürdürebilmemizi sağlar.
Bu nedenle People of Coffee’de içtiğiniz kahvelerin tadı asla değişmez.


Artık kahvenin gerçek tadını ve aromasını almanız mümkün
Geleneksel kavurma makinelerinde kahve kavrulurken, ortaya çıkan en büyük sorun is kokusudur. İsin önemli bir bölümü, tamburun içinde hapsolur ve kahveye siner. Kahvenin kavurma makinesinden boşaltıldığı anda gördüğünüz duman, aslında kahvenin tadını bozan isin ta kendisidir.
İs kokusu, kahvenin o güzel çiçeksi, çikolatamsı, meyvemsi özgün tat ve aromalarını maskeleyerek, tütsülenmiş bir tat ortaya çıkmasına yol açar.
HOT AIR ROASTING Teknolojisinde, hava sirkülasyonu isi kavurma makinesinden dışarı atar. Böylece kahve çekirdeklerine is kokusu sinmez, tat ve aromalarındaki tüm detayları tadabileceğimiz daha zengin, daha lezzetli bir kahve elde ederiz.
HOT AIR ROASTING teknolojisi, her fincanda, yumuşak, dengeli, zengin bir lezzet elde etmemize olanak verir.
En iyi lezzetin peşinde…
